Despre

3520_1Lightwave Theatre este o companie independenta de teatru vizual specializata in spectacole cu papusi destinate publicului adult din Romania. In doar cativa ani de activitate, Lightwave a fost invitata sa urce pe scene nationale si internationale precum cele din Marea Britanie, Germania, Croatia, Turcia, Bulgaria si multe altele cu un portofoliu care include acum trei productii: “Reflection”, “Iubitafizica” si, cea mai recenta, “Sunt eu, Annabel”. Privind aparitiile TV, Lightwave Theatre a abordat publicul intr-o maniera curajoasa prin participarea la Romanii au Talent in 2015, cand au primit Golden Buzzer, si la Die Puppenstars, in Germania.

In 2013, Crisitna-Andreea Ion a fondat Lightwave Theatre Company si si-a imaginat o companie de teatru cu spectacole de teatru vizual pentru public adult, o nisa neexplorata de companiile independente in peisajul cultural romanesc. Petru Stratulat, prezentator radio din Bucuresti, a imbratisat ideea si impreuna au lansat compania cu o singura papusa in numeroase emisiuni TV, aducand arta aceasta in fata a milioane de telespectatori.

Primul spectacol a avut premiera pe 1 martie 2014 si a fost prima experienta scenica pentru Lightwave Theatre Company. “Reflection”, o productie non-verbala, cu patru papusi in marime naturala, a fost foarte apreciata de catre public astfel incat este in continuare jucata pe scene nationale si internationale. Odata pornita, creativitatea nu a putut fi stavilita, asa ca Lightwave Theatre l-a abordat pe Iulian Tanase pentru dreptul de a construi un spectacol in jurul cartii sale, “Iubitafizica”, o productie complexa cu sapte papusi in marime naturala, inclusiv una mai “ciudata”: un copil ne-nascut inca, aflat intr-o burta transparenta. A fost necesara o campanie de crowdfunding pentru a alcatui bugetul necesar. Premiera a avut loc pe 27 iunie 2014.

In urmatorii doi ani, Lightwave Theatre s-a plimbat pe scenele din Romania si Europa cu “Reflection” si “Iubitafizica” si a avut curajul sa apara in doua emisiuni de talente. Una dintre ele, Die Puppenstars, este specializata in arta papusilor si a fost o adevarata onoare pentru companie sa joace ca finalisti, ajungand in primii 10 concurenti, alaturi de companii foarte mari din toata lumea.

In 2017, Lightwave Theatre a lansat a treia productie, “Sunt eu, Annabel”, mandri de a-l avea intr-un rol extrem de important pe marele actor roman Contantin Cotimanis, cel care le-a si oferit Golden Buzzerul la Romanii au Talent in 2015.

Compania adora sa combine diferite tipuri de expresie artistica pentru a-si transmite mesajul intr-un mod curajos.

“Pasim pe un teren necartografiat al peisajului artistic autohton, croindu-ne propria cale”